У Києві заарештували начальника райвідділу по боротьбі з обігом наркотиків за їхній продаж

Поділитися
Служба безпеки України спільно з підрозділом внутрішньої безпеки МВС України викрила діяльність організованого злочинного угруповання, до складу якого входили співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (БНОН) Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві.

«Шантажуючи притягненням до кримінальної відповідальності, співробітники відділу БНОН змушували наркозалежних осіб купувати та реалізовувати наркотичні засоби іншим місцевим мешканцям. У свою чергу, тих, хто купував наркотики, міліціонери притягували до кримінальної чи адміністративної відповідальності, покращуючи статистичні звіти про свою «роботу», або вимагали у них хабарі за звільнення від покарання. За сприяння у такій протиправній діяльності міліціонери розплачувалися із «своїми» наркоманами вилученими у громадян наркотиками та частиною грошей, отриманих як хабарі»,- говориться у повідомленні прес-служби СБУ.

22 вересня ц.р. у ході спеціальної операції із залученням бійців спецпідрозділу «Альфа» затримано трьох учасників угруповання – начальника відділу БНОН Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві, його заступника та оперативного співробітника цього підрозділу. Зловмисників взяли «на гарячому» під час отримання хабара - 10 тисяч доларів США, який вони вимагали за звільнення від кримінальної відповідальності чергового спровокованого зловмисниками покупця наркотиків.

Під час обшуків службових кабінетів затриманих виявлено значну кількість наркотичної речовини, яка використовувалась у злочинній схемі. У гаражному боксі, закріпленому за відділом БНОН, виявлено наркотичну сировину розсипом та розфасовану у пакунки для збуту у роздріб, ваги для фасування, заборонені для вільного обігу сильнодіючі медичні препарати, суміші для паління, прекурсори. Загальна вага вилученої наркотичної сировини складає понад 40 кг. Вартість такої кількості наркотиків - близько 100 тисяч доларів США.

У приватних помешканнях міліціонерів співробітники СБУ виявили значну кількість готівки, набоїв до вогнепальної зброї, у тому числі до автоматичної.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі