У Києві до Євро-2012 масово знищують безпритульних тварин

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Незважаючи на те, що в бюджеті столиці на вирішення проблеми безпритульних тварин закладено майже 10 млн грн, влада міста замість стерилізації знищує кішок і собак.

Як повідомила президент Міжнародної громадської організації «Товариство захисту тварин "SOS"» Тамара Тарнавська, у Києві за двадцять років не було побудовано жодного притулку для тварин, жодного стерилізаційного пункту.

«Навіть у бюджеті маленьких містечок регулярно виділяються гроші на вирішення проблеми безпритульних тварин, однак вони не доходять до адресатів, а осідають в кишенях чиновників, - розповіла Т.Тарнавська. - За виділені кошти вже давно можна було побудувати кілька притулків за межею міста та проводити стерилізацію тварин, як це робиться в усьому цивілізованому світі».

У той же час наша влада, за словами Т.Тарнавської, воліє використовувати варварські і негуманні методи вирішення проблеми - відстрілювати, труїти тварин і навіть спалювати їх живцем у крематоріях. За останні кілька років, відзначає президент товариства, кількість випадків жорстокого вбивства тварин збільшилася. На її думку, головна причина їхнього знищення - наближення Євро-2012.

Захисники тварин, відомі особистості та політики зі всього світу вже не раз зверталися до українського уряду з приводу жорсткого поводження з безпритульними собаками та котами. Однак, як зазначає Т.Тарнавська, держава не звертає ніякої уваги на ці заяви і не робить жодних кроків для гуманного вирішення цієї проблеми. Більше того, за її словами, влада штучно нагнітає обстановку, розпускаючи інформацію про кількість агресивних собак, які нападають на людей.

Між тим, перший президент України Леонід Кравчук підтримав ініціативи зоозахисних організацій і виступив зі зверненням до нинішнього президента Віктора Януковича і всіх громадян країни з проханням припинити жорстоке знищення безпритульних тварин: «Я хочу дати владі сигнал, що справа дуже непроста і не можна до неї ставитися легковажно. Я закликаю припинити жорстоке поводження з тваринами, яке виходить за рамки моралі і закону. Я закликаю вирішувати питання за європейським зразком».

На думку Л.Кравчука, єдиним цивілізованим виходом зі сформованої ситуації є стерилізація тварин і розміщення їх у притулки, і якщо Україна не піде таким шляхом, то вона кине на себе незмивну пляму шкіродерства і аморального поводження з тваринами, яку змити буде дуже важко.

За інформацією президента Київського товариства захисту тварин Асі Серпінської для вирішення проблеми безпритульних тварин у столиці за межами Києва досить побудувати ще два-три притулки, крім тих чотирьох, які є на даний момент. Утримання такого притулку обійдеться в 6-7 тис. грн на місяць. «Ніхто ж не говорить про готельні комплекси для тварин, мова йде про мінімальні зручності - це гектар землі, на якому можна розмістити близько семисот безпритульних тварин у простеньких вольєрах», - говорить А.Серпінська.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі