В Україні 10% батьків б'ють своїх дітей, більше половини - сварять із використаннями ненормативної лексики

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© artukraine.com.ua
Більша частина дітей не знають про те, що фізичні покарання щодо них (як у сім'ї, так і, наприклад, в райвідділі міліції) заборонені законом. Більш того, діти вважають: якщо їх затримує міліціонер, то він має право їх бити.

У кожній десятій українській сім'ї діти піддаються фізичним покаранням за найменшу провину. Про це свідчить соціологічне опитування, проведене Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка, результати якого є в розпорядженні ZN.UA.

На питання про покарання 10% дітей відповіли, що їх б'ють. 57% поскаржилися на те, що їх сварять із використаннями ненормативної лексики.

При цьому велика частина дітей (як в 10, так і в 17 років) не знають про те, що фізичні покарання щодо них (як у сім'ї, так і, наприклад, в райвідділі міліції) заборонені законом. Діти вважають: якщо їх затримує міліціонер, то він має право їх бити.

Зазначимо, що при цьому 87% дітей у віці 10-13 років відчувають себе щасливими і лише 4% нещасними (в 16-17 років 76, і 11% відповідно).

Опитування дітей від 10 до 17 років, а також батьків та експертів, які працюють із дітьми, проводилося з 15 по 30 квітня 2012 року на замовлення уповноваженого президента України з прав дитини Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка за технічної підтримки БФ «Розвиток України» та представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Діти - 4083 респонденти: учні 5-11 класів загальноосвітніх шкіл, студенти І-ІІ курсу ПТНЗ і ВНЗ I-II рівнів акредитації та І курсу ВНЗ III-IV рівнів акредитації, а також діти, які не навчаються або не відвідують навчального закладу.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Алли Котляр «Ювенальна юстиція: нечіткі визначення призводять до міфів». !zn

Читайте також:

В минулому році неповнолітніми було скоєно 18 тисяч злочинів


В Україні з'явиться міліція для дітей


В Україні
8,08 млн дітей, з них - 98 тис. сиріт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі