«Вища школа» подає в суд на держінспектора за його відмову спілкуватися українською

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Державне підприємство «Державне спеціалізоване видавництво «Вища школа» 25 серпня подасть судовий позов на інспектора територіальної державної інспекції праці в м. Києві Артема Левшина через його неправомірні дій - державний службовець демонстративно відмовився говорити українською мовою.

Про це повідомив заступник директора видавництва «Вища школа» Сергій Костянчук, який забезпечує юридичний захист видавництва.

Він розповів, що напередодні, 23 серпня 2011 р., інспектор А. Левшин прийшов до директора ДП «Державне спеціалізоване видавництво «Вища школа» Андрія Савчука.
«Під час пояснення причин свого візиту та роз'яснення прав особи, яка підлягає перевірці, А. Левшин почав говорити суржиком - не зміг назвати правильно навіть назву свого місця роботи», - сказав С. Костянчук. Він зазначив, що «розмова відбувалася в присутності трьох осіб, якими складено акт, і записувалася на диктофон».

За словами С. Костянчука, на зауваження й прохання до державного службовця розмовляти державною мовою А. Левшин демонстративно продовжив спілкуватися російською мовою.

«Після повторного прохання присутніх розмовляти українською мовою або надати перекладача з боку державного службовця не було жодної реакції», - підкреслив заступник директора видавництва «Вища школа».

Коментуючи ситуацію, С. Костянчук підкреслив: «Особливо вражає таке цинічне поводження державного службовця в переддень 20-річчя Незалежності України, в День Державного прапора України».


Він також уточнив, що видавництво «Вища школа» «звернеться з позовом до суду і до відповідних державних органів для проведення ретельної перевірки дій посадової особи, перш за все, щодо відмови використання державної мови».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі