«Лікарі без кордонів» допомогли 115 ув'язненим у Лівії після тортур

Поділитися
Співробітники організації "Лікарі без кордонів" надавали допомогу 115 ув'язненим після допитів, у яких на тілі залишилися сліди тортур. Більшість в'язнів були прихильниками Муамара Каддафі.

Представники міжнародної неурядової організації "Лікарі без кордонів" заявили про застосування тортур до осіб, які утримуються в ізоляторі на території лівійського міста Місурата, передає американський телеканал CNN з посиланням на керівника НУО Крістофера Стоукса (Christopher Stokes).

За його словами, співробітники "Лікарів без кордонів" надавали допомогу 115 ув'язненим після допитів, у яких на тілі залишилися сліди тортур. Більшість із в'язнів були прихильниками поваленого лідера Лівії Муамара Каддафі.

"До нас доставляли пацієнтів після допитів для надання медичної допомоги, щоб вони змогли витримати новий допит. Подібна ситуація неприпустима. Наше завдання - надавати медичну допомогу жертвам війни, а також хворим ув'язненим, а зовсім не систематично лікувати тих чи інших пацієнтів у перервах між їхніми допитами", - заявив Стоукс, додавши, що "Лікарі без кордонів" припиняють свою роботу у Місураті через факти застосування тортур до осіб, які утримуються в ізоляторі.

Напередодні з критикою лівійської влади виступила верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллай. Вона заявила, що військові формування, які воювали на боці Перехідної національної ради (ПНР) у громадянській війні в Лівії, у даний час утримують під вартою без суду і слідства у небезпечних для здоров'я умовах тисячі людей. За її словами, значна частина в'язнів - вихідці з країн Чорної Африки, їх тримають в ізоляторах за підозрою в участі в бойових діях на боці Каддафі.

За словами Піллай, у даний час в різних регіонах Лівії є близько 60 центрів тимчасового утримання, де містяться більше 8,5 тисячі в'язнів, більшість з яких підтримували колишній лівійський режим під час громадянської війни. Як повідомила у вівторок британська мовна корпорація Бі-бі-сі з посиланням на міжнародну організацію "Міжнародна амністія" (Amnesty International), кілька людей у ​​цих установах загинули в результаті тортур.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Amnesty International (AI) визнала, що народні повстання в низці країн Північної Африки, які отримали назву «арабської весни», не привели до покращення ситуації у сфері захисту прав людини. !zn

Читайте також:

Amnesty International визнала марність «арабської весни»

МЗС: Українців у Лівії під арештом тримають неконтрольовані повстанці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі