Замість нових стоянок у Києві знову з'являться евакуатори

Поділитися
© rosbalt.ru
У комунальному підприємстві «Київтранспарксервіс» готові до виконання закону про евакуацію неправильно припаркованих автомобілів у разі його прийняття. Про це на заявив начальник юридичного сервісу КП «Київтранспарксервіс» Костянтин Башмаков.

«У разі прийняття законопроекту неправильно припаркований автомобіль можна буде евакуювати лише у випадку, якщо водія не буде за кермом. А якщо він з'явиться під час завантаження автомобіля, він зможе відразу його повернути, оформивши протокол на місці. Ми маємо у розпорядженні 27 евакуаторів із GPS, готових до застосування», - сказав він.

Також, за словами К.Башмакова, у разі ухвалення законопроекту №6480 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення» буде розглянуто і нові розміри штрафів за неправильну парковку у зв'язку з «відсутністю факторів впливу на порушників».

У той же час правозахисник, член Громадської ради МВС України Володимир Чемерис розкритикував внесений на розгляд парламенту законопроект, який знову дозволить евакуацію неправильно припаркованих автомобілів. На його думку, закон жодним чином не покращить ситуацію з неправильним паркуванням та заторами.

За його словами, цей законопроект не тільки не вплине на ситуацію на дорогах, а й стане величезним корупційним чинником у разі його прийняття.

«Коли евакуацію було дозволено, проблему з паркуванням і заторами не було подолано, не буде подолано і зараз. Проблема в іншому - кількість транспортних засобів різко збільшилася, а ширина вулиць залишилася тією ж», - сказав В.Чемерис.

На його думку, київській владі «пора подумати про проекти, які б могли збільшити кількість паркувальних місць, замість того, аби пропагувати корупційні закони».

Нагадаємо, примусову евакуацію автомобілів у Києві скасували в лютому 2009 року. Після цього міська влада робила спроби повернути цей захід боротьби зі стихійними парковками, але вони не увінчалися успіхом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі