Забудовники подарують Києву 10 млн грн на завершення будівництва біля «Театральної»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Окрім скандального будинку біля станції метро "Театральна" у Києві, його власники мають намір подарувати місту ще 10 млн грн на завершення його будівництва. Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Пузанов.

Він повідомив, що дарчу на будівлю та земельну ділянку під цією будівлею буде укладено з меценатами найближчим часом.

"Прізвища дарувальників - Вагіф Алієв і Вадим Столар. Ці дві особи створили підприємство, яке викупило земельну ділянку та об'єкт незавершеного будівництва, і місту Києву буде подаровано 100% статутного капіталу цього підприємства", - повідомив О.Пузанов.

За його словами, окрім будівлі та земельної ділянки, у статутному капіталі цього підприємства також залишаються 10 млн грн, які буде спрямовано на завершення будівництва.

О.Пузанов повідомив, що будівлю буде повністю використано для розміщення музею історії Києва, який планується відкрити до дня Києва у травні 2012 року. При цьому за музеєм Києва залишаться ті приміщення, в яких він розміщений у даний час.

Заступник голови міськдержадміністрації також зазначив, що меценати "не отримали від міста нічого за свій подарунок".

Нагадаємо, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що в будівлі на вул.Богдана Хмельницького, 7 буде розташований Музей історії Києва.

Також нагадаємо, що будівництво на Богдана Хмельницького, 7 стало одним із найскандальніших будівництв сучасного Києва.

Скандал навколо будівництва торгово-офісного центру біля метро «Театральна» триває вже п'ять років. Жителі району та активісти міста всіляко намагаються звернути увагу влади на забудову на вулиці Богдана Хмельницького, 7.

У 2007 році будівництво в районі станції метро «Театральна» було визнано небезпечним для метро. Після цього Київрада скасувала своє попереднє рішення про землевідведення, але забудовник з цим не погодився і оскаржив його в суді.

Будівництво біля ст.метро «Театральна» відновилося на початку грудня 2010 року і триває цілодобово.

8 грудня 2010 року голова КМДА Олександр Попов заявив, що має намір вивчити конфліктну ситуацію з будівництвом біля станції метро «Театральна».

28 березня Київський апеляційний господарський суд визнав незаконним будівництво на вул.Б.Хмельницького біля станції метро «Театральна». Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу Генеральної прокуратури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі