Журналістський квест

Поділитися
Команда київських журналістів стала призером Всеукраїнського квесту для мас-медіа "Створи власну територію безпеки".

Проведення квесту з елементами спортивного орієнтування відбулося напередодні професійного свята Дня журналіста і йому ж присвячене.

Серед ініціаторів заходу - Запорізька обласна організація Національної спілки журналістів України.

Основні події відбувалися на острові Хортиця, на території навчально-виховного комплексу військово-спортивного профілю "Запорізька Січ". У заході брали участь сім команд ТБ- і друкованих мас-медіа. У кожній було по п'ять учасників, плюс один - у резерві.

Команди-учасниці змагалися у проходженні дев'яти етапів квесту "Безпечна прогулянка": рятувальні роботи в зоні техногенної аварії; влучний ствольник (влучення в м'яч із пожежного рукава); медичний (непрямий масаж серця та медичні тести); метеорологічний (практичні й теоретичні тести); психологічний; переправа і порятунок потопаючого; долання перепони по колоді; металошукач; скеледром; "маятник".

До кожного етапу змагань журналістів готував інструктор, як правило - вихованець навчально-виховного комплексу "Запорізька Січ". А судді, якими були представники головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, фіксували час проходження кожного етапу "Безпечної прогулянки". Визначення команд-переможниць проводилося за загальним часом проходження дистанції всіх етапів квесту з урахуванням балів, отриманих на теоретичних завданнях.

Команди, що посіли три призових місця за сумарним результатом проходження квесту, отримали кубки. Але переможених не було. Учасники решти команд були відзначені за результатами окремих етапів у командному заліку та нагороджувалися медалями за найкращі показники на дистанції в індивідуальному порядку.

Після змагань їх організатори подарували журналістам день культурної програми на козацькому острові Хортиця. Найцікавішим, по суті - окрасою культурної програми, нам здався виступ кінного театру "Запорозькі козаки", які реально перенесли трудівників пера в атмосферу часів запорозького козацтва, подарувавши їм незабутні емоції та море позитиву. Щасливчики навіть змогли пройти обряд посвяти в козаки. А всі бажаючі мали нагоду осідлати коня, оцінити свою влучність у стрільбі з лука, власноруч викарбувати монету на пам'ять про запорізький квест…

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі