Президент «Металіста» покинув свій пост

Поділитися
Президент «Металіста» покинув свій пост © rush.org.ua
Президент ФК «Металіст» Олександр Ярославський пояснив вчинок претензіями міської влади і безпрецедентним психологічним тиском, який чиниться на команду.

Президент харківського «Металіста» Олександр Ярославський складає з себе повноваження президента клубу і передає зобов'язання щодо його фінансування іншому інвестору. Про це йдеться у заяві, текст якої розміщено на офіційному сайті "Металіста".

«Сім років тому, коли я зайнявся "Металістом", у нього замість стадіону були руїни, замість бази та академії - болото і нетрі. Команда вилетіла з вищого дивізіону в першу лігу, більше 20 років не з'являлася на єврокубковій арені. Ми стартували з 173-го місця в клубному рейтингу УЄФА, а зараз стабільно входимо в число 30 кращих клубів Європи», - сказав він.

За його словами за останні 6 сезонів наша команда 6 разів завойовувала бронзові медалі українського чемпіонату. «З 2007 р. «Металіст» виступає в єврокубках. Спочатку Кубок УЄФА, потім Ліга Європи: перемоги над «Баєром», «Сошо», «Аустрією», «Спортингом», «Сампдорією», «Дебреценом», «Бешикташем», «Галатасараєм», «Олімпіакосом». У нинішньому сезоні - «гол сторіччя» у виконанні Тайсона, і, як результат, - нападник «Металіста» у символічній збірній УЄФА. Окрім того, у клубу тепер є база такого рівня, який, на думку футбольних експертів, співвідносний з інфраструктурою «Барселони» чи «Баварії», - цитує Ярославського прес-служба клубу.

Президент «Металіста зазначив, що за сім років він інвестував понад $570 млн у розвиток клубу, і на підготовку Харкова до Євро-2012, вкладав у все, що робив, не тільки гроші, але й частину свого серця і своєї душі. «Є єдина (вона ж головна) причина, з якої я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей. Тому, йдучи, я не кидаю «Металіст» напризволяще, а дію в його інтересах. Зі зміною інвестора усувається особистісний фактор і при цьому зберігається джерело фінансування клубу. Я дякую всім, кому дорогий «Металіст», за спільну роботу і підтримку. Залишаючи клуб, я не перестаю бути його відданим вболівальником і патріотом Харкова», - сказав він у своїй заяві. !zn

Читайте також:

Кернес поскаржився, що харківський стадіон «Металіст» працює неефективно

Ярославський розпорядився готувати ФК „Металіст“ до продажу

Ярославський погрожує перестати фінансувати «Металіст»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі