Через погрози на адресу футболіста Романа Зозулі був перерваний матч між Райо Вальєкано і Альбасете

Поділитися
Через погрози на адресу футболіста Романа Зозулі був перерваний матч між Райо Вальєкано і Альбасете На підтримку Романа Зозулі виступають відомі футболісти © ФК Альбасете
Відгукнулися на інцидент і офіційні представники іспанського футболу

Роман Зозуля вийшов у стартовому складі іспанської Альбасете на матч проти Райо Вальєкано – своєї колишньої команди, яку йому довелося залишити через звинувачення фанатів в нацизмі. І знову - обструкція на стадіоні.

В кінці першого тайму вболівальники почали вигукувати "Зозуля – й****й нацист", супроводжуючи все це погрозами, у зв'язку з чим арбітру довелося призупинити матч, хоча перший тайм все ж був дограний, повідомляє Football.ua

Однак фанати господарів не заспокоювалися, і початок другого тайму було затримано на 40 хвилин. Альбасете відмовлявся виходити на другий тайм, а офіцеру зустрічі нічого не залишалося, як скасувати продовження поєдинку.

Адміністрація "Альбасете" коливалася – брати чи не брати основного нападника команди Романа Зозулю на виїзд у гості до Райо Вальєкано. Адже українець свого часу був гравцем Райо, однак страждав від агресії вболівальників, що обрушилася на нього з-за громадянської позиції. Жодного поєдинку у футболці Райо Роман не зіграв, але конфлікт триває досі. Сам Зозуля Зозуля також довго розмірковував, чи варто йому їхати на матч проти своєї колишньої команди. Керівництво Альбасете дозволило йому самостійно приймати рішення, і в підсумку форвард вирішив відправитися разом з клубом.

Приїхавши в Мадрид, Зозуля вийшов у стартовому складі своєї команди і протягом першого тайму перебував під шквалом неприємних скандувань з трибун. Якось команди дограли перший тайм, а на другий не вийшли – таке рішення підтримали як арбітри, так і організатори турніру. Відреагувала і іспанська федерація.

"Ла Ліга висловлює згоду з рішенням, прийнятим Хосе Антоніо Лопесом Тока, суддею матчу між Райо Вальєкано і Альбасете, призупинити матч черз серйозні образи і погрози протягом першого тайму на адресу Романа Зозулі. Рішення було прийнято на прохання обох команд".

"Ми працюємо над викоріненням насильства, расизму та ксенофобії на стадіонах Іспанії", - говорить офіційний сайт Ла Ліги.

Як зазначив віце-президент "Альбасете", Роман Зозуля був дуже засмучений через інциденту, однак, за словами свого агента Володимира Кузьменка, тримає себе в руках.

"Хочу подякувати Альбасете, одноклубників Зозулі за те, що заступилися за нього. Не хочу турбувати Романа, він каже, що все в порядку. Ми можемо зрозуміти, що відчуває людина в такі моменти".

Нагадаємо, що в лютому 2017 року Зозуля перейшов в оренду в Райо Вальєкано з Бетіса, але вболівальники сприйняли патріотично налаштованого українця вороже. У підсумку, Зозуля практично відразу покинув Райо, не зігравши за клуб жодного матчу.

В поточному сезоні Альбасете розташувався на 12-й сходинці в Сегунді, а Райо Вальєкано – 15-й.

За словами віце-президента Альбасете, клуб Райо через поведінку вболівальників карати не будуть, а свого футболіста Альбасете захищатиме.

"Зозуля постраждав, це важка ситуація. Він відмінний гравець і хлопець, ми хочемо, щоб в подальшому на нього не було такого тиску. Потрібно позбутися таких ситуацій на полі", - наводить слова Віктора Варели 5maseldescuento.

Це не єдиний випад іспанських ультрас проти Зозулі, який займає чітку проукраїнську позицію.

Раніше іспанський лівий політик, лідер партії "Podemos" і депутат Європарламенту Пабло Іглесіас в інтерв'ю Marca назвав футболіста "Альбасете" Романа Зозулю неонацистом.

"Альбасете" на своєму офіційному сайті вже став на захист українського форварда, виступивши із заявою.

"Рада директорів і вся сім'я "Альбасете" хоче висловити слова підтримки Роману Зозулі. Його поведінка за 12 місяців у нашому клубі було зразковою для всіх. Він справжній приклад в роздягальні, він підтримує наші соціальні проекти, які організовує "Альбасете" з метою створення більш справедливого і рівноправного суспільства.

"Альбасете" готовий надати футболісту свої юридичні послуги, якщо вони будуть потрібні для захисту своєї честі, яку гарантує Конституція", – йдеться в заяві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі