КДК ФФУ взявся за розслідування матчу УПЛ "Чорноморець" – "Олімпік"

Поділитися
КДК ФФУ взявся за розслідування матчу УПЛ "Чорноморець" – "Олімпік" Деякі гравці "Олімпіка" підозрюються в здачі матчу © football.ua
Цей поєдинок міг носити договірний характер.

Глава комітету етики та чесної гри Франческо Баранка заявив про те, що через 10-12 днів Комітет з етики та чесної гри ФФУ дасть всі відповіді щодо матчу 26-го туру УПЛ "Чорноморець" – "Олімпік" (3:1). Президент "Олімпіка" Владислав Гельзін підозрює в нечесній грі в матчі з "Чорноморцем" захисників Темура Парцванію і Еммерсона Іллой-Айета.

"Перше, що ми бачимо – аномально великих ставок на цей матч не було. На одеський клуб ставили більше, і не дивно, адже вони потребували в очках. Вперше в історії еліти українського футболу розслідування почалося не на букмекерській основі. Ми не вперше отримуємо звернення клубу з проханням розслідувати дії своїх гравців, але вперше звертається клуб УПЛ.

Розбирати помилки цього матчу будуть фахівці у подібній справі. Якщо вони помітять нечесну і дивну гру, то ми підемо далі. Є кілька варіантів покарання клубу або гравців. Перший – поліція, спортивний суд, як у випадку з "Італійським моджигейтом".

Другий – сучасний. Приміром – албанський "Скендербеу" відсторонили від єврокубків через аномальні коефіцієнти і ставки на їхні матчі, і на основі висновків експертів щодо поведінки футболістів на полі. В Україні ми намагаємося втілити саме цей метод.

У світовій практиці є три варіанти покарань. Перший – покарання окремо клубу. Другий – покарання гравців, якщо клуб не знав про закулісні ігри. Також постраждати можуть і обидві сторони, якщо вони перебували в змові.

Одна справа – говорити про стимулювання третьої сторони, що є дозволеним. Зовсім інше – варіант, коли команда, яка вимагає перемоги, купує окремих гравців команди суперника. Другий варіант – незаконний. Але все потрібно довести. Протягом 10 – 12 днів ми отримаємо всі відповіді", – сказав Баранка в ефірі програми "Великий футбол".

Нагадаємо, раніше молодіжка "Олімпіка" звинувачувалася у проведенні матчів з фіксованим результатом. Сезон 2014-15 років "Олімпік" U-19 закінчив з різницею забитих-пропущених м'ячів у "-63" пункти.

Раніше, голова КДК Франческо Баранка підкреслив, що "Олімпік" не зможе брати участь в єврокубках, якщо його молодіжні команди будуть дискваліфіковані.

Також у листопаді минулого року стало відомо про можливий договірний характер поєдинку "Іллічівець" - "Гірник-Спорт", а також 14 екс-гравців "Металіста" були дискваліфіковані за участь в договірних матчах.

Раніше повідомлялося про те, що три справи по договірним матчам передані в КДК ФФУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі