Кернес поскаржився, що харківський стадіон «Металіст» працює неефективно

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кернес зазначив, що зараз стадіон працює всього 15-20 днів на рік під час матчів клубу «Металіст». На думку мера, харківський бізнесмен Ярославський монополізував експлуатацію стадіону, не маючи на це права.

Харківський обласний спортивний комплекс «Металіст» працює неефективно.
Як повідомили в прес-службі Харківської міської ради, про це в інтерв'ю журналу «Форбс» сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Він зазначив, що зараз стадіон працює всього 15-20 днів на рік під час матчів клубу «Металіст». На думку мера, харківський бізнесмен Олександр Ярославський монополізував експлуатацію стадіону, не маючи на це права.

«Структури Ярославського монополізували право експлуатації стадіону, хоча не мають на це юридичних підстав. І монополізували так, що понад 330 днів на рік стадіон простоює. Ми б змогли не тільки пожвавити цей стадіон, але й допомогти йому заробляти гроші», - вважає Кернес.

За його словами, якщо стадіон стане комунальною власністю міста, там будуть проводитися «міські свята, міжнародні змагання для професіоналів та любителів спорту».

На переконання Кернеса, Ярославський неправомірно отримує більшу, ніж держава, долю доходів від експлуатації стадіону.

- Казус Депардьє

«Реконструкція стадіону проходила на кошти державного, обласного та міського бюджетів, з одного боку, і на гроші Олександра Ярославського - з іншого. Держава з бюджетів усіх рівнів витратила на це близько 700 млн грн. За ідеєю, доходи повинні розподілятися відповідно до понесених витрат. Але насправді виходить, що держава отримує 1% доходів або взагалі нічого не отримує, а Олександр Ярославський - усю решту», - наголосив мер.

За словами Кернеса, дирекція стадіону «Металіст» у звіті за 9 місяців заявила про збитковість господарської діяльності комплексу, тоді як торгові кіоски на території стадіону і квитки на матчі користуються популярністю.

«За даними Управління спорту облдержадміністрації, доходи цього підприємства досягли 5,9 млн грн, а витрати - 6,2 млн грн. У день матчу ПрАТ «ФК «Металіст» платить комунальному підприємству 134 тис. грн. Але навіть при заповнюваності арени на 60% квитків продається мінімум на 800 тис. грн. Навколо стадіону торгівля заборонена відповідно до норм УЄФА. Але в підтрибунних приміщеннях є магазини і кафе. Уся виручка йде приватним фірмам Ярославського, які ними офіційно володіють. У підсумку виходить, що комунальне підприємство збиткове, а приватне - прибуткове», - зауважив Кернес. !zn

Читайте також:

Ярославський розпорядився готувати ФК «Металіст» до продажу

Ярославський погрожує перестати фінансувати «Металіст»


Визначилися суперники «Динамо», «Металіста» і «Дніпра» 1/16 фіналу Ліги Європи

«Металіст» здолав «леверкузенський" синдром і виграв свою групу в Лізі Європи (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі