Ліга чемпіонів і Ліга Європи повинні бути завершені до 3 серпня – президент УЄФА

Поділитися
Ліга чемпіонів і Ліга Європи повинні бути завершені до 3 серпня – президент УЄФА Фінали були заплановані на кінець травня © ФК Шахтер
Турніри повинні бути дограні.

Президент УЄФА Олександр Чеферін розповів про варіанти завершення Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

"До 3 серпня обидва турніри повинні бути завершені. Ми знаходимося в безпрецедентній ситуації, тому повинні бути гнучкими. Ми могли б проводити матчі в ті ж дні, що і національні чемпіонати, навіть в один час. У нас є різні варіанти відновлення ЛЧ і ЛЄ в травні, червні, липні, навіть є ймовірність, що останні матчі не будуть зіграні взагалі. Все залежить від урядів країн, чи дозволять вони завершити турніри.

Якщо вони скажуть, що футбольні матчі не можна проводити – ми нічого не зможемо зробити. До вересня або жовтня буде вже занадто пізно. Ми могли б використовувати поточну схему розіграшу або проводити один матч замість двох на кожному етапі, жеребом визначати, хто буде грати вдома, або взагалі не проводити матчі на нейтральних полях. Також можемо зіграти у фінал восьми або фінал чотирьох. Схоже, що всі матчі будуть проводитися без глядачів, але будуть транслюватися", – сказав Чеферін в інтерв'ю каналу ZDF.

Нагадаємо, спочатку фінали ЛЧ і ЛЄ в Стамбулі і Гданську повинні були відбутися в травні, але через пандемію коронавіруса в світі були перенесені на червень.

Відзначимо, що в Лізі чемпіонів і Лізі Європи команди зупинилися на раунді 1/8 фіналу.

Україну в Лізі Європи представляє "Шахтар", який у першому матчі обіграв у Німеччини "Вольфсбург" з рахунком 2:1. Матч у відповідь повинен був відбутися 19 березня в Харкові.

Раніше повідомлялося про те, що фінали Ліги чемпіонів і Ліги Європи можуть пройти без глядачів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі