Польща посилила боротьбу з футбольними хуліганами

Поділитися
МВС Польщі вводить санкції щодо футбольних хуліганів. На Євро-2012 фанів вперше будуть судити безпосередньо на стадіонах.

Міністерство внутрішніх справ Польщі оголосило про введення санкцій за футбольне хуліганство.

Для цього відомство вже закупило спеціальне обладнання, заявив на нещодавній прес-конференції голова МВС Яцех Ціхоцький.

За його словами, основним завданням до початку чемпіонату буде узгодження служб, що обслуговують офіційні території ЧЄ - таких як охорона стадіонів та фан-зон. У березні і квітні заплановані навчання для остаточної перевірки готовності до футбольного турніру. Представник МВС зазначив, що допомагати під час турніру будуть споттерси-поліцейські, які будуть надавати інформацію фанам і відстежувати атмосферу в їхньому середовищі.

Міністр не обійшов увагою і законодавчі зміни для запобігання хуліганським витівкам, передбачені так званим спецдокументом про масові заходи, підписаним президентом восени 2011-го. Більшість актів, що визначають повноваження співробітників правоохоронних органів (поліції, прикордонної охорони, пожежних, спецорганів) під час чемпіонату, набули чинності 12 листопада того ж року. Також почалося обладнання стадіонів електронними пристроями систем ідентифікації для контролю за продажем квитків.

Під час Євро-2012 щодо фанів також вперше буде введено «суд на місці», що дозволяє судити людей безпосередньо на стадіоні, у залах, обладнаних відеозв'язком з судом.

Також було виписано такі поняття, як послуги поліції. За оцінками Міністерства внутрішніх справ і Головної комендатури Польщі безпосередньо матчі Євро буде контролювати більше 9000 поліцейських. У Варшаві, зокрема, це буде 2400, у Гданську - 1200, у Познані - 1300, а у Вроцлаві - 1 100 офіцерів. До команди фанів-іноземців також будуть прикріплені 20-30 поліцейських споттерсів.

Поліція не тільки буде надавати допомогу у дотриманні безпеки на стадіонах й інших офіційних місцях Євро, а й супроводжувати футбольні команди, щоб полегшити їхнє переміщення та проходження процедур. Разом з іншими відомствами МВС готується до ризиків, пов'язаних, наприклад, з можливими терористичними атаками. !zn

Читайте також:

Квитки на матчі Євро-2012 в Україні купили вболівальники зі 196 країн світу

Уболівальникам дешевше літати на матчі Євро-2012, ніж жити в Україні

Матчі Євро-2012 будуть охороняти вертольоти і винищувачі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі