Скрипалька Ваннеса Мей представить Таїланд на Олімпіаді як гірськолижниця

Поділитися
Скрипалька Ваннеса Мей представить Таїланд на Олімпіаді як гірськолижниця © supertravel.co.uk
Відомий у всьому світі музикант вирішила спробувати свої сили в іншій сфері діяльності. Як і на сцені, на гірськолижному схилі Мей доведеться викластися на сто відсотків, аби домогтися успіху.

Всесвітньо відома скрипалька Ванесса Мей виступить під прапором Таїланду на Олімпіаді в Сочі у змаганнях із гірськолижного спорту.

Представник збірної Таїланду Варін Тансупасірі заявив, що НОК Таїланду у понеділок отримає офіційне повідомлення про те, що Мей було відібрано на Ігри.

35-річна Мей, яка раніше тренувалася разом зі збірною Росії в Австралії, у минулі вихідні посіла сьоме місце на змаганнях у Словенії, виступаючи під прізвищем батька - Ванакорн.

Гірськолижники Таїланду не входять до Топ-500 рейтингу, тому команда може виставити одного учасника в жіночих і чоловічих змаганнях з гігантського слалому і слалому, якщо вони набирали в середньому певну кількість очок у п'яти міжнародних стартах.

Скрипалька займається гірськими лижами з чотирьох років, це її найбільш серйозне захоплення після музики.

"Я хотіла виступати за Таїланд, бо в мені є тайська кров. Мій батько, як і більшість тайців, ніколи не стояв на лижах, тому він з нетерпінням очікує мого виступу у складі збірної на Олімпіаді", - сказала Мей.

Зазначимо, що в 2002 році Мей не змогла брати участь у зимовій Олімпіаді у складі збірної Таїланду, бо тоді місцева влада вимагала від неї відмови від громадянства Великобританії в обмін на громадянство своєї країни.

Коли Мей було чотири роки, її батьки розлучилися і мати відвезла її до Великобританії. Як раніше заявляла знаменита скрипалька, вона розуміла, що в неї було мало шансів пробитися до збірної Великобританії, тому вона вирішила виступати за королівство Таїланд. Надалі бюрократичні бар'єри було подолано, і Мей отримала таїландський паспорт у порядку винятку, не здаючи британський.

У 2010 році Мей звернулася до Національного олімпійського комітету Таїланду з проханням включити її до складу олімпійської збірної. НОК у свою чергу відреагував на цю ініціативу позитивно.

Скрипалька дебютувала на міжнародних змаганнях у Коронет-Піку в серпні минулого року. Втім, Мей було дискваліфіковано за порушення правил проходження дистанції.

Повідомляється також, що можливо Мей спробує свої сили і у слаломі.

Нагадаємо, що Олімпіада у Сочі відбудеться з 7 по 23 лютого. !zn

Читайте також:

Поліція розповіла про розслідування падіння Шумахера

Політ і невдале приземлення триразового олімпійського чемпіона порівняли з падінням Шумахера

Провідних українських фристайлістів відрахували зі збірної, зірвавши їхню підготовку до Олімпіади

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі