Українські боксери побили світовий рекорд, встановлений Кубою у 1974 році

Поділитися
Збірна України з боксу показала найкращий результат за всю історію на чемпіонаті світу, який проходив з 22 вересня по 9 жовтня в Баку(Азербайджан), посівши перше загальнокомандне місце.

Чотири золотих та одну срібну медаль здобули українські боксери.
Золоті нагороди вибороли Василь Ломаченко (категорія до 60 кг), Тарас Шелестюк (до 69 кг), Євген Хитров (до 74 кг) та Олександр Усик (до 91 кг), срібну нагороду виграв Денис Беринчик (до 64 кг). Загалом у змаганнях у Баку взяли участь понад 570 спортсменів із 113 країн.

Як зазначив на прес-конференції 10 жовтня Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, виступ наших боксерів унікальний, адже вони не тільки показали найкращий результат за історію виступів нашої збірної на світовій першості, а й побили світовий рекорд за кількістю золотих нагород, встановлений 1974 року командою Куби, коли на Чемпіонаті світу серед чоловіків кубинці завоювали три золоті нагороди. Українці впевнено залишили позаду команди Куби (2 золотих -1 срібна -0 бронзових), Азербайджану (1-1-0), Росії (1-0-2).

Нагадаємо, до цього найвдаліше наші боксери виступили на Чемпіонаті світу 2009 року в Мілані, де команда посіла 4-те загальнокомандне місце та здобула три медалі.

Єдиним календарним планом на 2011 рік на бокс передбачено видатки в розмірі 7 млн 930 тис. грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі