Україна розраховує заробити на Євро-2012 мільярд доларів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Нацбанку у зв'язку з приїздом туристів на Євро-2012 очікують значних валютних надходжень. Через фубольну першість потік туристів має зрости на 30-40%.

Додаткові надходження до України у результаті проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року можуть скласти до 1 мільярда доларів.

Про це повідомив директор департаменту управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Нацбанку Олександр Дубіхвіст.

«Курс національної валюти залежить від стану платіжного балансу... Безумовно, у прогнозах враховано і Євро-2012. За нашими прогнозами, це дасть до 1 мільярд доларів додаткових надходжень, що позитивно вплине на платіжний баланс», - сказав він в ході «круглого столу» 20 березня у Києві.

Як повідомлялося, проведення Чемпіонату Європи з футболу в поточному році може збільшити в'їзний потік іноземних туристів в Україну на 30-40%.

Нагадаємо, інвестиції держави тільки у підготовку стадіонів та аеропортів до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, склали близько 20 млрд грн.

Читайте також:

Євро-2012 збільшить потік туристів в Україну на 30-40%


В УЄФА назвали головні біди Євро-2012: дорогі готелі в Україні і польські дороги


Європейські збірні відмовилися базуватися в Україні через високі ціни у готелях

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі