У Греції розгорається скандал з договірними футбольними матчами

Поділитися
У Греції названо імена 68 осіб, які, як вважають, замішані в скандалі навколо передбачуваної організації договірних матчів.

Серед них два президенти клубів суперліги, власники клубів, гравці, арбітри і один високопоставлений поліцейський чиновник.

Їх звинувачують у різних протиправних діях, включаючи обман, вимагання, відмивання грошей і ставки на матчі, на результат яких вони намагалися вплинути.

Міністр культури Гіоргос Нікітіадіс назвав цей скандал «найбільш чорною сторінкою в історії грецького футболу».

Він пообіцяв, що розслідування, покликане відновити репутацію цього виду спорту, буде «таким глибоким і всеосяжним, наскільки це буде потрібно».

На початку цього тижня за підозрою в причетності до цієї справи були заарештовані 10 осіб.

Розслідування почалося після того, як представники УЄФА опублікували список з 41 матчу в період з 2009 по 2010 роки, результати яких викликали підозру.

У п'ятницю грецький суд назвав імена 68 осіб, підозрюваних у причетності до цього скандалу. Серед них - представник вищої футбольної ліги Греції і голова нинішнього клубу-чемпіона «Олімпіакоса» Вангеліс Марінакіс і захисник цього клубу і національної збірної Авраам Пападопулос.

Обидва вони заявляють, що не причетні до жодних протиправних дій.

Увечері в п'ятницю, 24 червня, суд виніс рішення про заборону на виїзд з країни всім 68 підозрюваним.

Подробиці цієї справи викладені в документі на 130 сторінках. У документі наведено розшифровки записаних телефонних розмов, як вважають, між корумпованими футбольними функціонерами, які домовлялися про результати матчів, використовуючи для цього гравців і суддів. Багато з цих розмов містять лайку і погрози фізичної розправи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі