ВООЗ не бачить причин для перенесення або скасування Олімпійських ігор через коронавірус

Поділитися
ВООЗ не бачить причин для перенесення або скасування Олімпійських ігор через коронавірус За 8 місяців до початку Олімпіади в Токіо відкрили новий стадіон © tokyo2020.org
Олімпійські ігри мають відбутися влітку 2020 року в Токіо.

Олімпійські ігри в Токіо поки що не знаходяться під загрозою відміни або переносу, незважаючи на найближче сусідство з центром поширення коронавіруса - Китаєм.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що немає ніяких причин скасовувати або переносити Олімпійські ігри в Токіо в 2020 році через спалах коронавіруса. Про це повідомляє Reuters з посиланням на голову координаційної комісії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Джона Коутса, передає БЕЛТА.

Як уточнив Джон Коутс, представники ВООЗ заявили МОК, що немає жодних підстав для якихось надзвичайних планів щодо скасування або перенесення Ігор. "Ми зможемо забезпечити проведення Ігор безпечним для спортсменів і глядачів способом", - підкреслив Джон Коутс.

Виконавчий директор оргкомітету Олімпійських ігор в Токіо Тоширо Муто на початку лютого висловив стурбованість тим, що новий коронавірус може вплинути на хід Ігор. Однак незабаром він виступив із заявою, що захід буде проведено у відповідності з планом.

13 лютого стало відомо про першу жертву вірусу COVID-19 в Японії. У зв'язку з цим японська влада заявила, що в країні будуть посилені заходи щодо стримування поширення цього захворювання. Станом на 14 лютого в Японії зареєстровано 252 заражених вірусом COVID-19, з них - 218 пасажирів і членів екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині в порту Йокогами. Загальна кількість заражених у Китаї перевищило 60 тис., померли понад1,3 тис. осіб. Уточнюється, що серед заражених зафіксовано понад 1,7 тис. працівників охорони здоров'я, з моменту спалаху хвороби шість лікарів померли.

Через поширення коронавіруса COVID-19 спортивні організації вже скасували цілий ряд змагань - від футболу до турнірів з гольфу кваліфікаційних змагань напередодні літньої Олімпіади. Також було скасовано китайський етап чемпіонату "Формули-1", який повинен був відбутися 19 квітня в Шанхаї.

Як відомо, XXXII літні Олімпійські ігри розпочнуться в Токіо 24 липня 2020 року. В Японії розіграють 339 комплектів нагород в 33 видах спорту (50 дисциплінах).

Нагадаємо, що у 2013 році Україна подала офіційну заявку на проведення зимової Олімпіади-2022 у Львові, однак після російської агресії в Криму та на Донбасі у 2014 році заявку відкликали. Планувалось, що заявку подадуть на наступні зимові ігри у 2026 році, однак згодом Україна і безпосередньо Львів від цієї ідеї відмовились.

Зазначимо, що частково Україна як частина Радянського Союзу приймала Олімпіаду у 1980 році. Тоді у Києві відбувались змагання із футболу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі