Amazon вимагає допитати Трампа після втрати 10-мільярдного контракту з Пентагоном – CNBC

Поділитися
Amazon вимагає допитати Трампа після втрати 10-мільярдного контракту з Пентагоном – CNBC © retaildetail.eu
Компанія хоче більше дізнатися про будь-які приватні розмови або вказівки щодо цього контракту.

Компанія Amazon вимагає допиту під присягою президента США Дональда Трампа, міністра оборони Марка Еспера і колишнього міністра оборони Джеймса Меттіса після того, як втратила 10-мільярдний контракт з Пентагоном на хмарний сервіс, який отримала корпорація Microsoft, повідомляє CNBC.

"Президент Трамп неодноразово демонстрував свою готовність використовувати свою посаду президента і головнокомандувача для втручання у функції уряду - включаючи федеральні закупівлі - для просування своєї особистого порядку денного. Збереження суспільної довіри до процесу закупівель в країні вимагає розкриття та доповнення адміністративних даних, особливо у світлі розпорядження президента Трампа "покінчити з Amazon". Питання в тому, чи слід дозволити президенту Сполучених Штатів використовувати бюджет Міністерства оборони для досягнення своїх особистих і політичних цілей", - йдеться в заяві компанії.

У заяві Amazon Web Services (AWS) говориться, що компанія вимагає допитати Трампа, щоб дізнатися більше будь-які приватні розмови або вказівки, що стосувалися цього контракту.

У листопаді Amazon подала повідомлення до Федерального суду США про плани протесту проти рішення Пентагону про присудження Microsoft багатомільярдного хмарного контракту. У позові, який був поданий до суду, затверджується, що Трамп вів "повторювані публічні та закулісні атаки". Це призвело до того, що контракт на створення хмарного сервісу, який називається Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), не передали Amazon.

Крім того, у позові стверджується, що метою Трампа було "нашкодити своєму політичному опоненту Джеффрі Безосу, засновнику материнської компанії Amazon.com і власнику Washington Post". Втручання президента не дозволило Пентагону вибрати переможця "розумно, послідовно і справедливо".

Amazon вимагає переглянути пропозиції, які були отримані Пентагоном, та прийняти нове рішення про компанії, яка отримала контракт.

Amazon вирішила подати в суд через тиждень після того, як міністр оборони США Марк Еспер заявив, що рішення про передачу контракту Microsoft переглянуте не буде. Amazon, яка спочатку вважалася фаворитом конкурсу, назвала це рішення незрозумілим. Компанія вже постачає обладнання ЦРУ і урядовим агентствам США.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі