Amazon звинуватила Трампа в тому, що не отримала контракт від Пентагону

Поділитися
Amazon звинуватила Трампа в тому, що не отримала контракт від Пентагону Amazon стверджує, що не отримала контракт через тиск Трампа © topics.nytimes.com
Компанія не отримала контракт на 10 мільярдів доларів.

Компанія Amazon звинуватила президента США Дональда Трампа в "неналежному тиску" на Міністерство оборони. На думку представників Amazon, через цей тиск контракт на 10 мільярдів доларів був підписаний з Microsoft, повідомляє Reuters.

У позові, який був поданий до суду, затверджується, що Трамп вів "повторювані публічні та закулісні атаки". Це призвело до того, що контракт на створення хмарного сервісу, який називається Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), не передали Amazon.

Крім того, у позові стверджується, що метою Трампа було "нашкодити своєму політичному опоненту Джеффрі Безосу, засновнику материнської компанії Amazon.com і власнику Washington Post". Втручання президента не дозволило Пентагону вибрати переможця "розумно, послідовно і справедливо".

Amazon вимагає переглянути пропозиції, які були отримані Пентагоном, та прийняти нове рішення про компанію, яка отримала контракт.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Amazon вирішила подати до суду через тиждень після того, як міністр оборони США Марк Еспер заявив, що рішення про передачу контракту Microsoft переглянуте не буде. Amazon, яка спочатку вважалася фаворитом конкурсу, назвала це рішення незрозумілим. Компанія вже постачає обладнання ЦРУ і урядовим агентствам США.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі