Android завоював половину ринку смартфонів

Поділитися
На частку операційної системи Android в третьому кварталі 2011 року припало 52,5 відсотка ринку смартфонів, йдеться в звіті аналітичної компанії Gartner.

50-відсотковий бар'єр Android подолала вперше. За рік частка розробленої Google ОС подвоїлася - у третьому кварталі 2010 року Android займала 25,3 відсотка ринку і програвала Symbian більше десяти відсотків.

Операційна система Symbian, яку використовують смартфони Nokia, продовжує втрачати позиції, але зберігає в рейтингу друге місце з результатом у 16,9 відсотка ринку. За нею з невеликим відставанням йде iOS, що зайняла 15 відсотків ринку.

Лідером з продажу смартфонів експерти Gartner визнали компанію Samsung, яка випускає пристрої на Android, Windows Phone 7 і bada OS. Південнокорейська компанія в третьому кварталі продала 24 мільйона смартфонів, водночас Apple зайняла друге місце - 17 мільйонів.

Найбільше мобільних телефонів (у цю категорію потрапляють як смартфони, так і "звичайні" апарати з базовими функціями) за квартал продала компанія Nokia - 105,4 мільйона. За нею ідуть Samsung і LG Electronics. Враховуючи, що в цілому в світі було продано 440,5 мільйона мобільних телефонів, виходить, що кожен четвертий апарат випущено Nokia.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі