Апарат NASA зробив нові знімки поверхні астероїда Бенну

Поділитися
Апарат NASA зробив нові знімки поверхні астероїда Бенну OSIRIS-REx зробив нові знімки Бенну © NASA
OSIRIS-REx розглянув великі валуни на поверхні небесного тіла.

Апарат NASA OSIRIS-REx, який на даний момент займається вивченням астероїда Бенну, передав на Землю нові знімки поверхні небесного тіла крупним планом. На зображеннях, опублікованих на сайті Планетарного суспільства, можна роздивитися безліч валунів в північній півкулі і біля екватора Бенну.

Перше зображення було зроблено 7 березня на відстані 4,8 кілометра від поверхні астероїда. На нього потрапив регіон розміром 56,4 метра. Один з валунів регіону досягає в довжину 21 метра.

Друге зображення зроблено з відстані 4,6 кілометра від поверхні небесного тіла. Розміри найбільшого валуна, розташованого на ньому, досягають 23,6 метра.

NASA

OSIRIS-Rex буде займатися збором зразків і даних про астероїд, які потім доставить на Землю. Повернення апарату на планету заплановано на 2023 рік.

Місія станції у астероїда триватиме до 2021 року, а потім він почне зворотний рух до Землі. За час перебування на орбіті астероїда OSIRIS-Rex повинен зробити знімки астероїда, скласти карту і один раз торкнутися його поверхні для того, щоб зібрати зразки грунту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі