Археологи розкрили таємницю загадкової споруди в лісах Шотландії

Поділитися
Археологи розкрили таємницю загадкової споруди в лісах Шотландії Будівля використовувалася для виготовлення віскі © Live Science
На думку дослідників, це міг бути нелегальний завод з виробництва віскі.

Археологи з британської урядової організації Forest and Land Scotland заявили про те, що їм вдалося розкрити призначення загадкової будівлі XVIII століття, руїни якої були знайдені в лісах Шотландії. На думку дослідників, це міг бути нелегальний завод з виробництва віскі, повідомляє Live Science.

Руїни були знайдені приблизно в 30 кілометрах на північ від Глазго. Усього вчені знайшли сліди двох кам'яних садиб, які розташовувалися на відстані 200 метрів один від одного і між якими протікав струмок.

У ході дослідження вчені провели лазерне сканування будівель і відтворили їхні 3D-копії. У кожній з них були знайдені цегляні печі, які використовувалися для сушіння зерна. Обидві печі були зруйновані, тому дослідники поєднали їхні зображення для того, щоб відтворити те, як ці пристосування виглядали раніше.

На думку вчених, будівлі, відомі як Wee Bruach Caoruinn і Big Bruach Caoruinn, використовувалися для виготовлення, зберігання та продажу віскі в Глазго. У той час це було незаконним, а на виробництво солодового ячменю (традиційний інгредієнт шотландського віскі) накладався високий податок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше група археологів під керівництвом Джоді Мегнесс з Університету Північної Кароліни виявила в руїнах синагоги V століття на півночі Ізраїлю стародавні мозаїки. На мозаїках зображені сім відомих біблійних сюжетів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі