Археологи виявили в Єгипті гробниці жерців зі стародавніми артефактами

Поділитися
Археологи виявили в Єгипті гробниці жерців зі стародавніми артефактами Саркофаги були створені близько трьох тисяч років тому © Phys.org
Один із саркофагів був присвячений богу Гору.

Єгипетські археологи виявили гробниці древніх жерців і саркофаг, який був присвячений богу неба Гору. Гробниці знаходяться в районі Аль-Горейфа, приблизно в 300 кілометрах на південь від Каїра, повідомляє Phys.org.

Наголошується, що вчені знайшли 16 гробниць з 20 саркофагами, на деякі з яких були нанесені ієрогліфи. Загальні гробниці належали жерцям бога Тота і високопоставленим чиновникам, які жили в Пізній період, близько трьох тисяч років тому.

Один із саркофагів був присвячений богу Гору, сину Ісіди та Осіріса.

Крім того, було знайдено 10 тисяч синіх і зелених статуеток ушебті, які, за повір'ями, перетворювалися у слуг покійного. Дослідники також знайшли 700 амулетів, в основному виконаних із золота, в формі скарабеїв і один – в формі кобри з крилами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше команда польських археологів виявила десятки мумій недалеко від найстарішої відомої піраміди в некрополі біля селища Саккара. Вік мумій оцінюється в дві тисячі років. При цьому, більшість мумій були поховані прямо в піску.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі