Археологи знайшли останки конкістадорів, які були принесені в жертву ацтеками

Поділитися
Археологи знайшли останки конкістадорів, які були принесені в жертву ацтеками Полонених по черзі принесли в жертву © Популярная механика
Дослідники знайшли кістки приблизно 550 осіб.

Мексиканські археологи виявили на руїнах середньовічного міста ацтеків Зультепек-Текоак останки приблизно 550 осіб. Як повідомляє "Популярная механика", вони були взяті в полон у 1520 році, а потім протягом приблизно півроку принесені в жертву.

Наголошується, що іспанців серед полонених було небагато, основну масу, близько 350 осіб, становили представники союзних їм індіанських племен різних народів, аж до майя, привезені з Куби невільники і африканці.

Ацтеки захопили караван, який включав, крім усього, 50 жінок, в тому числі вагітних. Полонені утримувалися в неволі кілька місяців, а потім кожен з них був принесений в жертву. Людину поміщали на спеціальний жертовник, а потім один із жерців кам'яним ножем вирізав у неї серце. Швидше за все, полонені піддавалися жертовному розчленуванню і, можливо, частково з'їдалися. Разом з тим, доказів цього у дослідників немає.

Варто відзначити, що канібалізм у ацтеків не був свідченням жорстокості, вони відтворювали сцени з міфології. Так, один зі страчених іспанців був спалений і розчленований для того, щоб відтворити долю одного з богів ацтеків, який в результаті спалення став сонцем.

Коні, які входили в караван, також були принесені в жертву і спалені. А ось свиней поховали повністю.

Раніше археологи виявили в Мехіко вежу з людських черепів, яка належить періоду імперії ацтеків. Дослідники виявили 650 черепів, які були посаджені на вапно, і близько тисячі фрагментів в циліндричній конструкції, яка розташовувалася недалеко від храму Темпл Майор, одного з головних храмів Теночтітлана.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі