Археологи знайшли в Єгипті фортецю віком 2600 років

Поділитися
Археологи знайшли в Єгипті фортецю віком 2600 років Вік фортеці оцінюється в 2600 років © Facebook.com/Ministry of Tourism and Antiquities
Фортеця виявилася однією з найдавніших, відомих на даний момент.

Археологи виявили в Північному Синаї руїни стародавньої фортеці. За словами міністра у справах старожитностей Єгипту Мустафи Вазірі, фортеця виявилася однією з найдавніших, її вік оцінюється в 2600 років, повідомляє N+1.

Фортеця датується періодом з 664 за 610 роки до нашої ери. В ході робіт дослідникам вдалося виявити північно-східну вежу і залишки південно-східної. Крім того, археологи також знайшли залишки південної стіни, довжина якої становила близько 85 метрів. Вазірі зазначив, що вона була побудована на місці іншого, незавершеного, замку.

За словами голови експедиції Хішама Хусейна, всього в фортеці налічувалося 16 веж, а ширина споруди складала 11 метрів. Крім того, при розкопках були знайдені кімнати, що призначалися для солдатів, які охороняли фортецю.

Фортеця була призначена для захисту східних кордонів Єгипту і була майже зруйнована в ході численних атак. Дослідники відзначають, що стародавні фортеці будувалися не так, як більш пізні. Для них була характерна різна висота стін, яка могла варіюватися від семи до 17 метрів.

Раніше під час розкопок біля собору святого Юра у Львові археологи виявили фундамент, який, на думку дослідників, є частиною церкви, що стояла на цьому місці до зведення собору. Фундамент датується XIV–XV століттям.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі