Астрономи відкрили третю планету біля подвійної зірки Kepler-47

Поділитися
Астрономи відкрили третю планету біля подвійної зірки Kepler-47 У подвійній системі знайдена третя планета © NASA
Це єдина відома багатопланетна подвійна зоряна система.

Астрономи за допомогою аналізу даних, отриманих телескопом "Кеплер", відкрили третю планету в подвійній зоряній системі Kepler-47. Як повідомляє "Популярная механика", на даний момент це єдина відома багатопланетна подвійна зірка.

Система розташовується на відстані 3340 світлових років від Землі, а маси зірок, які в неї входять, дорівнюють 0,95 і 0,34 сонячної. Вік системи оцінюється в 3,5-11,5 мільярдів років. Зірки обертаються навколо одна одної з періодом 7,5 дня - це найкоротший відомий на даний момент період.

Раніше дослідники відкрили дві планети: Kepler-47b і Kepler-47c, але тепер виявилося, що є і третя, Kepler-47d. Остання, як припускають вчені, має рівноважну температуру 10 градусів Цельсія. Для порівняння: рівноважна температура Kepler-47b становить 169 градусів Цельсія, а температура Kepler-47c - 32 градуси Цельсія.

Дослідники відзначають, що виявлення третьої планети біля подвійної зірки свідчить про те, що процес утворення планет в таких системах схожий з одиночними зірками.

Раніше астрономи з Федерального університету Ріо-Гранде-до-Норте в Бразилії виявили гігантську планету в дуже старій подвійній системі, одна з зірок якої вже "померла", перетворившись на тьмяний білий карлик. Знайдена екзопланета в 13 разів більша за Юпітер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі