Астрономи виявили галактику з двома ядрами

Поділитися
Астрономи виявили галактику з двома ядрами Галактика Кокон взаємодіє зі своєю сусідкою © Wikimedia commons
Галактика була утворена шляхом злиття двох об'єктів.

Астрономи з Університету штату Айова заявили про те, що у невеликої галактики Кокон (NGC 4490), яка знаходиться в сузір'ї Гончих Псів, не одне, а відразу два ядра. Сталося це через те, що вона була утворена злиттям двох стародавніх галактик, повідомляє Naked science.

Галактика взаємодіє зі своєю дрібною сусідкою, перетягуючи її речовину. Це призводить до того, що в галактиці Кокон надзвичайно активно з'являються нові зірки.

Раніше одне ядро галактики спостерігали оптичними, а інше – інфрачервоними і радіотелескопами. Вони приблизно однакові за розмірами, яскравістю і масами, тому астрономи не помічали, що насправді це два різних ядра. Побачити та розпізнати обидва вдалося тільки зараз.

Певно, в минулому галактика Кокон злилася з іншою галактикою приблизно рівної величини. Зараз злиття вже майже завершилося і два галактичного центри підійшли дуже близько один до одного.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Національної астрономічної обсерваторії Японії (NAOJ) заявили про те, що планети можуть формуватися не тільки навколо зірок. На їхню думку, навколо надмасивних чорних дір можуть з'являтися цілі системи, що складаються з тисяч світів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі