Астрономи виявили на астероїді Рюгу скелю і валуни

Поділитися
Астрономи виявили на астероїді Рюгу скелю і валуни На астероїді Рюгу знайдена велика скеля © JAXA
Дослідженням астероїда займається станція "Хаябуса-2".

Космічна станція "Хаябуса-2" передала на Землю нові знімки астероїда Рюгу, дослідженням якого займається в даний момент. Як повідомляє N+1, на зображеннях помітні групи валунів і велика скеля в північній полярній області астероїда. Наголошується, що апарат зробив знімки 18-20 червня, перебуваючи на відстані 200-100 кілометрів від поверхні небесного тіла.

Станція змогла роздивитися окремі особливості рельєфу його поверхні. Стали видні групи великих валунів, а також обриси величезних кратерів і скельна формація в північній полярній області Рюгу, розмір якої оцінюється в 150 метрів в поперечнику. Скеля на полюсі і екваторіальний хребет виглядають набагато яскравіше, ніж поверхня, що оточує їх, що може говорити про відмінності в складі. Все це свідчить про те, що Рюгу пройшов складний еволюційний шлях і міг утворитися при руйнуванні більш великого об'єкта.

Раніше вчені заявили про те, що потенційно небезпечні для Землі астероїди залишаються невидимими для наземних телескопів. До своїх висновків дослідники прийшли, проаналізувавши дані виявлень навколоземних об'єктів кількома обсерваторіями.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі