Астрономи виявили на Місяці регіон з можливими ознаками життя

Поділитися
Астрономи виявили на Місяці регіон з можливими ознаками життя У деяких регіонах Місяця може існувати життя © twitter.com
У деяких ділянках супутника Землі може існувати життя в тому вигляді, в якому воно потрапила на планету.

Астроном Алан Стерн і його колеги з Південно-західного науково-дослідного інституту в Боулдері заявили про те, що на Місяці є регіони, в яких може існувати життя. При цьому, воно збереглася в тому вигляді, в якому потрапило на Землю, повідомляє "Популярная механика".

На думку дослідників, можливе життя може бути присутнім на південному полюсі Місяця, де дослідні апарати знайшли водний лід. Вчені вважають, що цей лід з'явився на супутнику Землі так само, як і на планеті: з комети, яка принесла з собою воду і "будівельний матеріал" для утворення життя. Тобто, цей лід може відкрити таємницю походження життя на Землі.

На даний момент людство не може дістатися до південного полюса Місяця. Поки вчені рекомендують захистити цей регіон від забруднень, щоб при зборі зразків в майбутньому, в них не опинилася сучасна життя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

8 грудня 2018 року Китай запустив дослідницьку станцію "Чан'е-4", вона здійснила посадку в кратері Кишеня 3 січня 2019 у 04:26 за Києвом. О 18:22 її покинув луноход "Юйту", оснащений панорамною камерою, радіолокатором, спектрометром для вивчення складу грунту і екзосфери Місяця і аналізатором нейтральних атомів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі