Бойовики ДНР вимагають від донецьких провайдерів дані користувачів інтернету

Поділитися
Бойовики ДНР вимагають від донецьких провайдерів дані користувачів інтернету © 62.ua
Окрім паролів, логінів користувачів, від провайдерів терористи вимагають відомості про те, коли і які саме форуми та соціальні мережі відвідують користувачі, які ведуть блоги.

Керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" вимагає від місцевих провайдерів надати реєстраційні дані своїх користувачів та інформацію про їхні дії в інтернеті. Про це йдеться у повідомленні одного з донецьких провайдерів.

"Робиться це з метою виявити супротивників ДНР, тих, хто критикує те, що відбувається на Донбасі, і якимось чином покарати їх. А також, ми так розуміємо, скласти список потенційних рекрутів, яких можна "обробити" і залучити на виконання якихось завдань", - цитує представника провайдера "Сайт міста Донецька".

У підписаному одним із лідерів терористичної організації ДНР Денисом Пушиліним листі міститься вимога вказати практично все про дії користувачів в Інтернеті: логін, адресу електронної пошти, списки контактів, дії з видалення акаунтів.

Від інтернет-компаній вимагають відомості про те, коли і які саме форуми та соціальні мережі відвідують користувачі, які ведуть блоги і які програми і DNS-сервери при цьому використовують.

Представник компанії-провайдера зазначив, що така вимога порушує права користувачів і додав, що має намір бойкотувати вимоги сепаратистів.

Нагадаємо, 16 травня Генеральна прокуратура України визнала самопроголошені "Донецьку народну республіку" (ДНР) і "Луганську народну республіку" (ЛНР) терористичними організаціями. !zn

Читайте також:

Українці стали активніше купувати в інтернет-магазинах

Поки дорослі дивляться телевізор, 90% школярів вже отримують інформацію в інтернеті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі