Червень цього року виявився найспекотнішим в історії спостережень

Поділитися
Червень цього року виявився найспекотнішим в історії спостережень Червень цього року встановив рекорд температури © palinchak / Depositphotos
Це вже дев'ятий найспекотніший червень з 2010 року.

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США заявило про те, що червень 2019 року став найспекотнішим в історії спостережень (останні 140 років). Як повідомляє LiveScience, це також другий місяць поспіль, коли крижаний покрив Антарктики досяг рекордно низького рівня.

За даними вчених, середня температура в червні була на 0,95 градуси Цельсія вищою за середню глобальну температуру (15,5 градусів Цельсія). Це вже дев'ятий найспекотніший червень з 2010 року.

На Алясці перший місяць цього літа став другим найбільш спекотним за всю історію спостережень (з 1925 року). Місяць став найспекотнішим і на Гаваях. Рекорд був побитий також в Австрії, Німеччині і Швейцарії.

Крім того, червень поточного року є 20 поспіль червнем з льодовим покривом нижче середнього в Арктиці і четвертим поспіль з льодовим покривом нижче середнього в Антарктиці. При цьому льодовий покрив в Антарктиці виявився найменшим за всю, 41-річну, історію спостережень - був побитий рекорд 2002 року, що становив 160,580 квадратних кілометрів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

в Києві був встановлений черговий температурний рекорд. Ніч на 2 липня виявилась найтеплішою за останні 138 років. Температура повітря 1 липня також побила рекорд.

Червень 2019 року став найспекотнішим за останні 138 років. Найпрохолодніший день місяця припав на 30 червня, а найспекотніший – на 22 червня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі