Чорнило каракатиці може допомогти в лікуванні раку – вчені

Поділитися
Чорнило каракатиці може допомогти в лікуванні раку – вчені Чорнило каракатиці здатне придушити розвиток ракової пухлини
Чорнило містить наночастинки, які пригнічують ріст пухлин.

Вчені з Університету Уханя в Китаї заявили про те, що чорнило каракатиці містить у собі наночастинки, які пригнічують ріст ракових опухолей у мишей. Як повідомляє Рһуѕ.огд, експерименти дослідників показали, що в комбінації з випромінюванням ці наночастинки можуть майже повністю знищити злоякісне утворення.

Чорнило каракатиці – це чорна рідина, яку молюски виділяють для захисту від хижаків. За словами дослідників, воно складається в основному з меланіну, а також містить амінокислоти, моносахариди, метали та інші сполуки.

Вчені з'ясували, що наночастинки можуть перетворювати імунні клітини-макрофаги М2, у яких пригнічена протипухлинна функція, на макрофаги М1, які перешкоджають розвитку раку. М1 руйнують пухлинні клітини через фагоцитоз і активацію Т-лімфоцитів.

Провівши досліди на мишах, дослідники з'ясували, що терапія за допомогою чорнила каракатиці ефективна як в поєднанні з випромінюванням, так і без нього. Разом з тим, поєднання з випромінюванням дозволяє в значній мірі посилити позитивний ефект. Більш того, миші, які отримували і наночастки, і опромінення, практично повністю позбавлялися від ракових пухлин і метастазів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше повідомлялося про те, що вчені запропонували лікувати рак за допомогою осиної отрути. Вчені виявили молекулу, яка має протиракові властивості, у складі отрути особливого підвиду ос, Polybia paulista, батьківщиною яких є Бразилія. МР1 атакує ракові клітини, не ушкоджуючи при цьому здорові, а зосереджуючи увагу на аномальному поширенні ліпідів у ракових клітинах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі