Curiosity знайшов на Марсі скелю-"пиріг"

Поділитися
Curiosity знайшов на Марсі скелю-"пиріг" Скеля складається з десятків шарів осадових порід © NASA
Скеля сформована з шарів осадових порід.

Марсохід Curiosity, який нещодавно відзначив семиріччя перебування на Марсі, виявив скелю, яка нагадує листковий пиріг. Як повідомляє NASA, скеля була утворена шляхом нашарування осадових порід.

Скеля отримала назву Стратдон. Дослідники відзначають, що вона складається з десятків нашарувань, які, разом з тим, відрізняються від тих, які знаходять на дні колишніх озер. Ймовірно, шари скелі Стратдон були сформовані під впливом вітру, поточної води або обох цих факторів.

"У цих породах записана історія стародавніх озер. Це не було просто статичне озеро. Це допомагає нам просунутися від простого уявлення про рух Марса від вологої планети до сухої. Це був не лінійний процес, а більш комплексний", - заявила одна з дослідників місії марсохода Валері Фокс.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

15 грудня ровер пробурив 19 заглиблення в регіоні під назвою Рок Хол. 15 січня з ровер зробив серію знімків, з яких було складено його нове "селфі". Марсохід закінчив вивчення хребта Віри Рубін і рухається до своєї наступної мети.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі