Дані більше не належать людям - експерт

Поділитися
Дані більше не належать людям - експерт Люди не можуть контролювати потік даних, які вони продукують, користуючись сучасними технологіями. © scyther5 / Depositphotos
Однак, людям потрібно забезпечити право певним чином контролювати потік їхніх даних.

Теза "Ваші дані - це ваші дані" сьогодні більше не відповідає дійсності. Інформація, яку продукують люди, користуючись комп'ютерами і мобільними телефонами, більше їм не належать.

Про це на Всесвітньому економічному форумі в Даосі сказав голова Bharti Enterprises Суніл Бхарті Міттал.

"Дані людей більше не належать їм. Вони облітають світ за лічені секунди. Це відбувається постіно. Але право, яке людям повинно бути гарантоване - це право змінювати провайдера, право переводити свої дані з одного сервера на інший, мати якийсь рівень контролю. Але забезпечити повне право власності на дані дуже складно", - сказав він.

У свою чергу, гендиректор IBM Джині Ромміні зауважила, що володіти даними як ресурсом не достатньо. Як і у випадку з будь-яким природним ресурсом, для ефективного використання великих даних потрібні знання і навички.

Раніше в Давосі гендиректор IBM закликала розробити цінності для світу машин і людей. Ромміті вважає, що новітні технології вплинуть на 100% всіх професій так чи інакше.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі