Дайвери знайшли зуби гігантської акули віком 2,5 мільйона років

Поділитися
Дайвери знайшли зуби гігантської акули віком 2,5 мільйона років Зуб акули був знайдений на дні Мексиканської затоки
Знахідка підтвердила припущення дослідників, що територія столиці штату Юкатан колись перебувала під водою.

Дайвери виявили на дні Мексиканської затоки біля узбережжя штату Юкатан 15 скам'янілих останків зубів акул, 13 з яких належали трьом різним видам риб, у тому числі древньому мегалодону. Крім того, були знайдені хребці тварин і кістки людини, повідомляє Naked science.

Наголошується, що всі останки врізалися в стінки природної воронки, яка була утворена у результаті обвалення вапнякової печери. Примітно, що печера називається Хос, що в перекладі з мови майя означає "акула". Грот знаходиться недалеко від міста Мерида – столиці штату.

Мерида, яку також називають Білим містом, була заснована в XVI столітті на руїнах стародавнього, процвітаючого міста майя Тхо і розташована на рівнині, яка знаходиться в районі кратера, утвореного при падінні Чиксулубського астероїда більше 60 мільйонів років тому. Згідно з деякими припущеннями вчених, багато століть тому ця місцевість була підводною.

Вчені провели аналіз зубів і з'ясували, що вони належали вже вимерлому мегалодону, акулі-мако і пилоносній акулі (ці два види існують і сьогодні) і датуються епохою пліоцену. Кістки ж людини, на думку дослідників, належали підлітку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Нанкинського інституту геології і палеонтології виявили в зразках бурштина, знайдених на півночі М'янми, дивну істоту, що нагадує павука з довгим хвостом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі