Денисівська людина жила на Землі всього 15 тисяч років тому

Поділитися
Денисівська людина жила на Землі всього 15 тисяч років тому Сучасні люди схрещувалися з денісовцамі 15 тисяч років наазд
Дослідники знайшли сліди схрещування денисівців і сучасних людей.

Міжнародна група вчених заявила про те, що денисівців схрещувалися з людьми сучасного типу в Південно-Східній Азії набагато пізніше, ніж вважалося раніше. Як повідомляє Phys.org, нові дані свідчать про те, що ці стародавні люди жили на Землі всього 15 тисяч років тому.

Денисівців - вид древніх людей, які, імовірно, жили в Азії. Фізичні свідоцтва їх існування були знайдені в Денисівській печері на Алтаї, вони жили там 50 тисяч років тому. Разом з тим, набагато більше свідчень існування цих древніх людей можна знайти в геномі сучасної людини.

У ході дослідження вчені вивчили зразки тканин 161 людини, які представляли 14 груп, що мешкають в Індонезії і Папуа-Новій Гвінеї, а потім виділили їхню ДНК. Виявилося, що в геномі жителів Нової Гвінеї містяться зразки ДНК денисівців, які відрізняються від зразків, знайдених у сибірській печері. Автори дослідження назвали дві предкові популяції Денисівских людей D1 і D2 (сибірська названа D0). Судячи з вкрай віддаленої спорідненості з D0, D1 повинна була розійтися з D0 принаймні 283 тисячі років тому, а D2 - приблизно 363 тисячі років тому.

На думку дослідників, такий ранній поділ робить D1 і D2 такими, що відрізняються від D0 так само, як і від неандертальців. Більш того, дослідники припускають, що D2 потрібно буде рекласифікувати і дати групі власне ім'я. Їм також вдалося знайти свідоцтва схрещування денисівців з людьми сучасного типу 15 тисяч років тому.

Раніше вчені встановили, що гени неандертальців викликають депресії, нікотинову залежність і захворювання шкіри у сучасних людей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі