До Землі летить ще один "потенційно небезпечний" астероїд

Поділитися
До Землі летить ще один "потенційно небезпечний" астероїд Астероїд пролетить на відстані п'яти мільйонів кілометрів від Землі © Galaxy Science
Небесне тіло зблизиться з планетою 6 червня.

До Землі наближається астероїд, який NASA віднесло до класу потенційно небезпечних. Як повідомляє Space Reference, небесне тіло зблизиться із нашою планетою 6 червня, тоді астероїд пройде на відстані більше п'яти мільйонів кілометрів від неї.

Вчені оцінюють діаметр астероїда 163348 (2002 NN4) від 254 до 568 метрів. Він здійснює оберт навколо Сонця за 300 днів, наближаючись до нього мінімум на 0,5 астрономічної одиниці (астрономічна одиниця – відстань від Землі до Сонця), а максимум – 1,26 астрономічної одиниці.

Орбіта астероїда знаходиться дуже близько до орбіти Землі. Вчені відзначають, що ніякої небезпеки астероїд нашій планеті не несе. Під час зближення з планетою він буде знаходитися в 13 разів далі, ніж Місяць.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Зеленський увів Венедіктову до складу РНБО

Раніше астрономи з Обсерваторії Аресібо в Пуерто-Ріко отримали нові знімки астероїда 52768 (1998 OR2), який зблизився з Землею 29 квітня. Він виглядає так, ніби надів маску, щоб захиститися від коронавірусу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі