Дві третини жителів України не вірять у безпеку вакцинації

Поділитися
Дві третини жителів України не вірять у безпеку вакцинації 50% жителів України не вірять в ефективність вакцин
Разом з тим, 94% жителів нашої країни хотіли вакцинувати дітей.

Благодійний фонд Wellcome Trust представив результати опитування, яке було проведене у 144 країнах світу і стосувалося ставлення до науки, медицини і здоров'я. Виявилося, що тільки 29% жителів України вважають вакцини безпечними. Наша країна виявилася одним з лідерів по недовірі до безпеки вакцин, на другому місці Японія, 34% жителів якої вважають вакцини безпечними.

Разом з тим, результати того ж опитування свідчать про те, 94% жителів України провели вакцинацію своїх дітей, хоча тільки 50% впевнені в ефективності вакцинації, а 35% не впевнені в її ефективності, але не заявили б і зворотного.

Опитування було проведене у 2018 році і включає в себе дані по 144 країн світу. Його результати свідчать про те, що 73% опитаних довіряють порадам медиків більше, ніж рідних і знайомих, в Україні цей показник сягає 70%. 79% опитаних вважають вакцини безпечними, а вірять в їхню ефективність 84%. Найбільш впевнені у безпечності вакцин жителі Руанди і Бангладеш.

Раніше ВООЗ віднесла відмову від вакцинації в Топ-10 загроз людству.В організації зазначають, що на даний момент вакцинація дозволяє уникнути двох-трьох мільйонів смертей на рік і ще 1,5 мільйонів можна буде уникнути при подальшому розвитку цього напрямку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі