Експерт назвав 5 сфер, які потребують діджиталізації

Поділитися
Експерт назвав 5 сфер, які потребують діджиталізації © blog.uni2biz.org

Голова українського офісу чеської компанії Unicorn Systems, яка розробляє програмне забезпечення для країн Європи, Володимир Погойда у колонці для "Нового времени.Бізнес" виділив 5 сфер, які потребують діджиталізації.

Згідно з рейтингом The IMD World Digital Competitiveness Ranking 2019, Україна в питаннях впровадження цифрових технологій опустилася на 2 позиції, посівши 60 місце, між Перу та Аргентиною. На думку експерта, охорона здоров'я, освіта, муніципальний сектор, будівництво й енергетика є сферами, які найбільше потребують впровадження нових технологій і цифровізації.

Володимир Погойда впевнений, що ринок інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) може запропонувати як комплексні, так і точкові рішення для поліпшення ефективності секторів економіки та підвищення інвестиційної привабливості галузей. Наприклад, цифрові технології в охороні здоров'я покращують роботу швидкої медичної допомоги і допомагають уникнути підкупу лікарів фармацевтичними компаніями шляхом відстеження виписки рецептів. Інтерактивні карти парковок вирішують питання завантаженості міста, а єдиний реєстр міських комунікацій спрощує питання забудови на початкових етапах отримання дозволів і збирання довідок.

У контексті енергонезалежності України сектор ІКТ пропонує рішення для галузі видобутку. Програмне забезпечення створює карту родовищ, оцінює перспективи видобутку та контролює обсяги зберігання газу в ПСГ.

"Може здатися, що я романтичний і позитивно налаштований щодо того, що стосується тотальної діджиталізації. Я теж так вважаю. Оскільки зараз це не урядова примха, а соціальна потреба. Живучи за правилами 50-річної давнини, не можна розраховувати на визнання і повагу швидко колег, які швидко розвиваються за кордоном. Ми вже зараз, порівнюючи проекти в Україні з тими, що були реалізовані нами в Європі, бачимо, як українські компанії намагаються підлаштовуватися під ритм розвитку, і держава повинна надавати належну інституційну підтримку цих змінам", - підсумував Володимир Погойда.

Нагадаємо, що в 2018 році Кабінет Міністрів України ухвалив концепцію розвитку цифрової економіки до 2020 року. У липні 2019 року нинішній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про підготовку плану тотальної діджиталізації країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі