Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube створюють базу "терористичного контенту"

Поділитися
Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube створюють базу "терористичного контенту" Facebook приєднався до проекту з відстеження "терористичного контенту" © Pixabay
База даних буде містити "віртуальні відбитки пальців" всього контенту.

Найбільші компанії, які працюють в галузі інтернет технологій, Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube, домовилися про співпрацю з метою зупинити поширення екстремістського контенту через свої сайти, повідомляє ВВС.

Планується, що створена база даних буде містити "віртуальні відбитки пальців" всього контенту, а самі компанії з її допомогою будуть стежити за вмістом на сайтах. У разі появи матеріалів екстремістського змісту компанії зможуть прибирати їх зі своїх сайтів ще до того, як вони почнуть масово поширюватися. Якщо користувач вважає, що його повідомлення було видалено помилково, він може звернутися до керівництва соціальної мережі.

Згодом до бази будуть приєднувати також інші сайти, які будуть відслідковувати поширення екстремістських матеріалів.

Нагадаємо, що в серпні Facebook вирішив змінити механізм складання новинної стрічки, щоб у ній було менше статей з неінформативними та провокаційними заголовками. В даний час користувачами Facebook є близько 1,7 млрд чоловік в місяць, а Twitter використовують близько 140 млн осіб щодня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі