ФБР розсекретило документи про розслідування існування снігової людини

Поділитися
ФБР розсекретило документи про розслідування існування снігової людини ФБР вивчало волоски, які могли належати сніговій людині © sciencemag.org
Фахівці бюро досліджували волоски, які могли належати сніговій людині.

Уряд США розсекретив розслідування ФБР про існування снігової людини. Розсекречені документи включають в себе кілька газетних статей, кілька листів і результати аналізу волосків, які, як передбачалося, могли належати сніговій людині, повідомляє Live Science.

У серпні 1976 року в ФБР прийшов лист від Пітера Берна, мисливець за чудовиськами. Лист було надруковано на бланку "Інформаційного центру та виставки снігової людини". У листі він просив ФБР розповісти про те, чи займається воно дослідженням волосся, яке могло належати сніговій людині, а також про те, де воно було знайдене, якщо було, і який результат досліджень. Він прямо не розповів, чому вважає, що ФБР займається подібним дослідженням, але зазначив, що "час від часу з'являється інформація, що волосся, яке може належати сніговій людині, вивчається ФБР" і що результати аналізу не дозволяють асоціювати його з якою-небудь відомою істотою".

У відповіді, яка була даний ФБР, йдеться про те, що в бюро надійшло кілька запитів, схожих на лист Берна, але "вони не можуть знайти ніяких відсилань до таких вивчень в їхніх файлах".

Через два місяці Берн написав ще один лист, в якому попросив ФБР про послугу. Він надіслав 15 волосків з частинками шкіри на них, які не зміг ідентифікувати і попросив провести їх аналіз, припускаючи, що вони належать сніговій людині.

В той час снігову людину часто згадували в новинах, а Берн, за підтримки Академії прикладних наук (невеликого інституту в Бостоні) займався її пошуками вже протягом п'яти років. Ця ж організація фінансувала пошук Лохнеського чудовиська.

У відповідь на прохання ФБР Берна йдеться про те, що бюро провело аналіз таких морфологічних ознак, як "структура кореня, медуллярна структура, товщина кутикули і довжина волосків", а також порівняло їх під мікроскопом з відомими існуючими зразками. В результаті було встановлено, що "походження волосся відноситься до сімейства оленевих".

Всі документи з цієї справи ФБР про існування снігової людини можна прочитати тут.

Раніше вчені вивчили інші останки, які, як передбачалося, належать сніговій людині, і з'ясували, що насправді ці останки належать ведмедю. Волосся, кістки і зуби, які, ймовірно, належали єті, були знайдені ще в 1930-х роках.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі