Google створив штучний розум, який уміє розпізнавати картинки кішок в інтернеті

Поділитися
© relaxic.net
Мозок Google є першою штучною нейронною мережею, яка може розпізнавати об'єкти без підказки з боку людини, але до людського мозку йому ще далеко. Як і більшість інтернет-користувачів, його дуже зацікавили картинки з кішками.

Інтернет-пошуковик Google створив штучний мозок, який може самостійно розпізнавати кішок, повідомляє видання The Times. Проект може стати серйозним проривом у створенні машин, здатних взаємодіяти із зовнішнім світом, розпізнаючи форми та об'єкти, зазначає автор статті.

Виявилося, що «мозок» Google став поводити себе відповідно до звичок багатьох інтернет-користувачів: його дуже зацікавили картинки з кішками. Дослідники завантажували в машину випадкові зображення з YouTube. До кінця експерименту мозок Google впізнав три чверті зображень кішок з 20 тис., йдеться у статті. Також він виявився чутливим до зображень людських тіл і облич.

«Здатність розпізнавання кішок може здатися тривіальною, проте для світу штучного інтелекту вона має серйозне значення», - підкреслює автор. Експерти посилаються на парадокс Моравека, який говорить: навчити машини робити речі, які прості для людей (розпізнавання кішок), важче, ніж навчити робити речі, які людям можуть видатися важкими (гра в шахи).

«Схоже, що мозок Google є першою штучною нейронною мережею, яка може розпізнавати об'єкти без підказки з боку людини, але до людського мозку йому ще далеко», - пише автор.

«Необхідно відзначити, що наша мережа дуже мала у порівнянні із зоровою корою людського мозку: та в мільйони разів більша за кількістю нейронів і синапсів», - підкреслюють дослідники. !zn

Читайте також:

Карти Google стануть тривимірними

Google отримав права на свій автомобіль без водія

Засновник Google допоможе дати старт новій «золотій лихоманці» - в космосі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі