"Хаббл" отримав нові знімки міжзоряної комети

Поділитися
"Хаббл" отримав нові знімки міжзоряної комети Листопадове зображення комети 2I/Borisov © spacetelescope.org
Об'єкт є найшвидшою кометою з зареєстрованих.

Вчені за допомогою телескопа "Хаббл" отримали нові знімки міжзоряної комети 2I/Borisov, яка перетинає Сонячну систему і рухається у напрямку до міжзоряного простору. Як повідомляється на сайті обсерваторії, об'єкт рухається на швидкості 175 тисяч кілометрів на годину і є найшвидшою кометою з відомих на даний момент.

"Хаббл" зробив знімки комети в жовтні цього року, коли вона перебувала на відстані 420 мільйонів кілометрів від Землі. Пізніше вчені використали телескоп в листопаді і грудні, для того, щоб роздивитися комету тоді, коли вона підійшла ближче до Сонця.

Перше зображення показує комету на тлі галактики, яка здається розмитою через те, що "Хаббл" фокусувався на Borisov. У цей момент об'єкт знаходився на відстані близько 326 мільйонів кілометрів від Землі.

Друге, грудневе, зображення комети було зроблено коли вона підійшла на відстань 298 мільйонів кілометрів до нашої планети. В кінці грудня об'єкт зблизиться до Землею на мінімальну відстань – 290 мільйонів кілометрів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

spacetelescope.org

Ще одним відомим на даний момент міжзоряним тілом є астероїд Оумуамуа. Міжзоряний астероїд був виявлений в Сонячній системі в жовтні 2017 року. Небесне тіло має незвичайну сигароподібну форму, а його довжина-близько 400 метрів, у 10 разів більша, ніж ширина.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі