"Хаббл" отримав знімок міжзоряної комети

Поділитися
"Хаббл" отримав знімок міжзоряної комети Міжзоряна комета рухається у напрямку до Сонця © spacetelescope.org
Телескоп надав дослідникам найбільш детальний знімок гості з іншої системи.

Вчені за допомогою телескопа "Хаббл" одержали знімок комети С2І/Borisov, яка прибула в Сонячну систему з околиць іншої зірки. На сайті обсерваторії наголошується, що це найбільш детальний знімок об'єкта на даний момент.

"Оскільки інша зоряна система може значною мірою відрізнятися від нашої, комета могла зазнати істотних змін під час тривалої міжзоряної подорожі. Разом з тим, її властивості схожі з "будівельними блоками" Сонячної системи, що дуже цікаво", - заявила Амая Моро-Мартін з Наукового центру космічного телескопа в Балтіморі.

"Хаббл" зробив знімок комети в момент, коли вона знаходилася на відстані 420 мільйонів кілометрів від Землі. Об'єкт рухається у напрямку до Сонця і досягне максимального зближення з ним 7 грудня, тоді комета буде в два рази далі від зірки, ніж Земля.

С2І/Borisov рухається на швидкості близько 150 тисяч кілометрів на годину. До середини 2020 року вона почне рух у міжзоряний простір, де буде дрейфувати, поки, мабуть, не увійде в іншу зоряну систему.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Ще одним відомим на даний момент міжзоряним тілом є астероїд Оумуамуа. Міжзоряний астероїд був виявлений в Сонячній системі в жовтні 2017 року. Небесне тіло має незвичайну сигароподібну форму, а його довжина-близько 400 метрів, у 10 разів більша, ніж ширина.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі