Хакери почали мститися за Megaupload

Поділитися
© scip.org.ua
У відповідь на дії влади США, хакери почали атаки на сайти урядових організацій. Окрім хакерів незадоволені новим законодавством Google, Facebook, Yahoo!, Twitter.

Хакерські угрупування вирішили висловити протест проти того, що відбувається, більш радикальними методами, ніж адміністрація Вікіпедії. Угрупування Anonymous розпочало масштабні DDoS-атаки на сайти держструктур Сполучених Штатів, а також сайти організацій, чиї авторські права було нібито порушено працівниками Megaupload, пишуть znaki.fm.

У даний час в атаці - найбільшій за історію спільноти Anonymous - взяли участь більше п'яти з половиною тисяч осіб, окрім того, хакери запрошували до участі в акції всіх охочих, для чого було потрібно завантажити та встановити на свій комп'ютер набір скриптів, які відправляють численні запити на сайти, що атакуються і, таким чином, виводять їх з ладу.

Окрім хакерів, втім, невдоволення новим законодавством висловлюють і більш авторитетні організації - включаючи медіа-гігантів Google, Facebook, Yahoo!, Twitter. Окрім того, з підтримкою на адресу Megaupload виступили відомі музиканти та діячі культури - які, як виявилося, не вважали себе такими вже ображеними, якими їх хочуть виставити власне менеджери і американське Бюро з охорони авторських прав.

Нагадаємо, файлообмінний сайт Megaupload було закрито владою США, а проти його розробників заведено судові справи за звинуваченням у порушенні авторських прав.

У рамках розслідування даної справи заарештовано засновника сайту, який використовує псевдонім Кім Дотком, і сімох його співробітників.

Раніше стало відомо, що лідер демократичної більшості сенату США Гаррі Рід на невизначений термін відклав голосування щодо законопроекту PIPA, націленого на боротьбу з інтернет-піратством, проти якого виступає інтернет-спільнота і кілька великих онлайн-сервісів. !zn

Читайте також:

Прокуратура США закрила найбільший файлообмінник Megaupload

Відкладено голосування щодо антипіратського законопроекту PIPA

Mastercard збирається відмовитися від співпраці з MegaUpload і RapidShare

Google ввів цензуру запитів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі