Ілон Маск оцінив перспективи будівництва міста на Марсі

Поділитися
Ілон Маск оцінив перспективи будівництва міста на Марсі Ілон Маск розповів, як побудувати місто на Марсі
За словами бізнесмена, знадобиться 20 років і тисяча кораблів.

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск заявив про те, що для будівництва повноцінного поселення на Марсі знадобиться 20 років і тисяча кораблів Starship. Як повідомляє "Популярная механика", на думку бізнесмена цього достатньо для того, щоб створити умови для постійного проживання людей на Червоній планеті.

За словами Маска, стартова вартість запуску корабля його компанії, рівна двом мільйонам доларів, дозволяє створити на Марсі повноцінне місто за розумні гроші. Для того, щоб це сталося, SpceX необхідно побудувати тисячу кораблів Starship за найближчі 20 років. Цього часу буде достатньо для того, щоб доставити на Червону планету не тільки вантажі, але і людей. Швидше ж зробити все не вийде, оскільки запуски кораблів на Марс можливі лише раз на два роки.

Маск також припустив, як можна було б прискорити доставку вантажів і людей на Марс. Starship розрахований на багаторазове використання і здатний робити до трьох вильотів на день, тобто здійснювати більше 1000 польотів на рік. Це означає, що якщо в компанії буде близько 100 кораблів вантажопідйомністю до 100 тонн, то SpaceX зможе виводити на орбіту понад 10 мільйонів тонн вантажу на рік. При цьому Маск зазначив, що сумарна вантажопідйомність всіх космічних кораблів, що запускаються в даний час у світі, становить всього 500 тонн на рік, причому половина її припадає на ракети Falcon.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Нагадаємо, у липні Ілон Маск відзвітував про успішні випробування тестової ракети Starhopper.

Starhopper Mk1, або "Зоряний коник-стрибунець", - це тестова версія ракети, на якій встановлено те ж обладнання, яке планують встановити на Starship, датчики для зняття телеметрії та іншої інформації при випробуваннях. Ракету оснащено двигуном Raptor SN6.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі