Intel подарує другий шанс ходити людям з паралічем

Поділитися
Intel подарує другий шанс ходити людям з паралічем © itc.ua
Розробники хочуть впровадити технологію високоточною стимуляції спинного мозку, щоб повернути людям з травмами спинного мозку можливість рухатися і відчувати.

Американська компанія Intel спільно з дослідниками з Браунівського університету запустила дворічний проект по створенню інтелектуального гаджета, який відновить рух кінцівок і контроль над сечовим міхуром після травм хребта. У компанії технічного гіганта впевнені, що настав час задіяти сучасні технології для боротьби з цією недугою, повідомляє ZDNet.

В розробці візьмуть участь лікарі з Рід-Айлендской лікарні і співробітники компанії MicroLeads Medical, розробили технологію високоточною стимуляції спинного мозку. Частина фінансування забезпечить грант DARPA в розмірі 6,3 мільйонів доларів.

Головною метою розробників є те, що створення автономного імплантату, поверне людям з травмами спинного мозку можливість рухатися і відчувати. Адже при серйозних травмах хребта імпульси від головного мозку не можуть досягти м'язів, що призводить до паралічу. На жаль, людський організм не здатний самостійно регенерувати пошкоджені нервові волокна.

Intel надасть для апаратне і програмне забезпечення, а також допоможе в створенні алгоритмів, декодуючих нервові імпульси.

Основою для спеціальних імплантатів буде алгоритм штучного інтелекту, який вживлятимуть добровольцям з травмами спинного мозку. Пристрій буде приймати моторні і сенсорні сигнали і передавати їх в обхід пошкодженої ділянки.

На перших етапах імплантат будуть використовувати для декодування імпульсів зовнішню комп'ютерну систему. Проте надалі він стане повністю автономним.

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі