Каракатицям вдалося пройти подобу "зефірного тіста"

Поділитися
Каракатицям вдалося пройти подобу "зефірного тіста" Каракатиця може відмовитися від їжі, якщо знає, що згодом отримає щось смачне © Naked Science
Впоратися з тестом може не кожна дитина.

Вчені заявили про те, що каракатиці здатні відмовитися від менш смачної їжі, знаючи, що надалі вони отримають свої улюблені ласощі. Це діє навіть з голодними головоногими, повідомляє Naked science.

У ході дослідження вчені спостерігали за 29 європейськими каракатицями. За п'ять днів дослідники визначили улюблену їжу головоногих з двох (крабів і креветок). Виявилося, що всі з них люблять креветки.

Після цього каракатиць розділили на дві групи. Обом на сніданок давали крабів, а от вечеря відрізнялася: одній завжди давали тільки креветок, а іншим – креветок і крабів у випадковому порядку.

Каракатиці з першої групи швидко адаптувалися до нових правил гри. Вони їли все менше крабів вранці, демонструючи ввечері відмінний апетит щодо улюблених креветок. Каракатиці з другої групи не зменшували споживання крабів. Потім групи поміняли місцями і повторили експеримент. Результат був такий же: тварини з групи, якій запропонували тверді "правила гри", воліли постити в очікуванні ласощі. Каракатиці з іншої групи, в свою чергу, швидко адаптувалися до того, що дослідники демонстрували їм свою легковажність, і щільно снідали, не сподіваючись на вечірні задоволення.

Те, що каракатиці виявилися здатні запам'ятовувати інформацію, утримувати її тривалий час і будувати причинно-наслідкові зв'язки, а також їхній рівень самоконтролю говорить про рівень їхнього інтелекту. З інших хребетних подібні когнітивні можливості демонструють деякі найбільш розвинуті: наприклад, ворони, собаки і деякі мавпи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з'ясували, що полівки прерій здатні до емпатії. Раніше вчені вважали, що здатність до емпатії є тільки у тварин з відносно великим мозком: мавп, слонів, собак. Тепер же дослідники встановили, що полівки, відомі як хороші сім'янини, здатні надавати допомогу своїм друзям і родичам.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі